Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα προς Δ/ντη Εκπαίδευσης Α' Διεύθυνσης Αθήνας


Αγαπητοί γονείς,
Σας καλούμε να προσέλθετε στο σχολείο την προσεχή ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ .από τις 8:15 ως τις 9:00 ή από τις 18:00 ως τις 20:00, για να υπογράψετε όλοι το παρακάτω ψήφισμα , που θα επιδοθεί στον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α’ Διεύθυνσης Αθήνας , ώστε να αποτρέψουμε τη συγχώνευση των σχολείων μας.
 Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 81ου  και 82ου Δ.Σ. Αθηνών
Οι γονείς του 81ου και του 82ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ενδεχόμενη συγχώνευση των σχολείων μας , όπως διαφαίνεται από την κατεύθυνση που έχει δοθεί από το υπουργείο Παιδείας για όλα τα συστεγαζόμενα σχολεία , για τους εξής λόγους:
1)      Τα παιδιά μας δεν μπορούν να είναι θύματα μιας λογικής που θέλει , στο όνομα της οικονομικής κρίσης, τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
2)      Στην περιοχή μας υπάρχει τάση αύξησης του μαθητικού πληθυσμού λόγω της ανοικοδόμησης της. Άρα η λογική πρέπει να είναι αντίθετη : όχι συρρίκνωση αλλά διεύρυνση των δυνατοτήτων υποδοχής μαθητών.
 Σε κάθε απόπειρα συγχώνευσης των δύο σχολείων είτε σύμπτυξης τμημάτων τους θα μας βρείτε αντίθετους. Σας καλούμε να μην προχωρήσετε σε καμιά αλλαγή στα σχολεία μας που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση του εκπαιδευτικού τους έργου. Το πρόβλημα του μαθητικού πληθυσμού των Κάτω Πετραλώνων θεωρούμε ότι θα λυθεί ουσιαστικά με την ανέγερση ενός σύγχρονου διδακτηρίου για ένα 12θέσιο σχολείο, όπως εδώ και καιρό διεκδικούμε για το 149ο Δημοτικού Σχολείο Αθηνών.

1 σχόλιο:

  1. Μου λέτε,παρακαλώ,σε ποιόν να δώσω την ετήσια συνδρομή συλλόγου γονέων και κηδεμόνων;Ο δάσκαλος της τάξης του γιού μου δεν τα πήρε,λεγοντας ότι τα δίνουμε σε κάποιον άλλον.Έτσι το παιδι τα εφερε τα χρήματα πίσω.το e-mail μου είναι αυτό:admira.shena@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή